1. Kies uw type asset tag

Het type asset tag dat voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van de soort eigendommen dat u wilt markeren en welk doel u nastreeft. Wilt u advies of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact op. U kunt een keuze maken uit één van de volgende oplossingen:

Standaard asset tag

Universeel inzetbaar en door de laminaatlaag zeer slijtvaste asset tags.

Graveertags

Zeer lastig te verwijderen dikke kunststof asset tags door lasertechnologie voorzien van de juiste informatie.

Fraudewerende eigendomsetiketten

Speciale asset tag materialen om fraude te voorkomen door het onmogelijk maken van herplaatsing.

Direct markeren

Eigendommen voorzien van een gravure of afdruk direct op het eigendom zelf.

2. Kies inhoud en afmetingen

U heeft het gewenste materiaal voor uw asset tag geselecteerd. Nu is het tijd om te bepalen hoe uw asset tag eruit komt te zien.

Inhoud

Of u nu enkel een logo en startnummer wilt drukken op uw asset tag of deze wilt uitbreiden met barcode en contactgegevens: er is van alles mogelijk.

U kunt de volgende elementen op uw asset tag laten plaatsen:
 • Logo
 • Barcode
 • QR-code
 • Startnummer
 • Contactgegevens
 • Aanvullende tekst
Twijfelt u over de inhoud of vraagt u zich af welke informatie passend is op de asset tag? Neem dan gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Afmetingen

Bestel uw asset tags in de gewenste formaten en afmetingen. Bij IDbeheer heeft u de keuze uit een aantal standaardformaten, maar kunt u uw asset tag ook geheel naar eigen wens samenstellen.

De standaard vormen zijn:
 • Rechthoek
 • Rond
 • Vierkant
Door de optie ‘Op maat’ te selecteren (geen extra kosten!), kunt u zelf uw gewenste design aan ons doorgeven of samen met ons bespreken. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden.

3. Upload uw informatie

De gewenste inhoud, afmetingen en de vorm van uw asset tag is bepaald. De aanvraag van uw asset tags is bijna afgerond!

Vul uw contactgegevens in om uw aanvraag compleet te maken. Twijfelt u of u de juiste keuze heeft gemaakt voor het materiaal, het formaat of de vorm? Voor deze vragen en al uw andere vragen kunt u een opmerking achterlaten voordat u uw aanvraag indient. Binnen 1 werkdag ontvangt u een offerte en één of meerdere voorstellen voor uw design.

Onze designer gaat vervolgens aan de slag met het design van uw asset tag zodat deze vervolgens op de juiste manier geprint kan worden. Nadat u akkoord heeft gegeven op het design, worden de asset tags geproduceerd en binnen 5 werkdagen verzonden in een hersluitbare container inclusief surface cleaner. Direct klaar voor gebruik!

Klaar om uw asset tags samen te stellen?

Gratis proefset aanvragen

Bent u benieuwd hoe onze asset tags er in het echt uitzien? Vraag dan een gratis proefset aan! De proefset bevat diverse soorten asset tags en fraudewerende etiketten, zodat u zelf kunt ontdekken welke soort asset tag voor u geschikt is.

Gratis proefset

Benieuwd naar de kwaliteit van onze asset tags? Vraag dan uw proefset aan!

 • Diverse soorten asset tags
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct verstuurd

Meestgestelde vragen

Wilt u meer weten over onze producten, dienstverlening of heeft u een andere vraag? Kijk dan of uw vraag tussen de meestgestelde vragen zit, om direct een antwoord te krijgen.
externalId=idbeheer-how-does-it-work-1.7.1.4&filter[active]=1
Welke type barcodes kan IDbeheer maken?

Wij kunnen vrijwel alle barcodes voor u maken. 1D barcodes (streepjescode) zijn veel gebruikt met met vrijwel alle scanners te lezen. Standaard adviseren wij CODE128 doordat deze letters, cijfers en leestekens accepteert en de barcode relatief klein blijft.

EAN-barcodes raden wij af deze zijn ontwikkeld voor de retail en hebben niet een specifiek voordeel voor asset tagging.

Welke eigendommen kan ik direct laten markeren?

Allereerst dient het te markeren oppervlak vlak te zijn. Verder is het afhankelijk van de techniek die gebruikt wordt.

Voor het full-color markeren mag het eigendom een maximaal formaat hebben van 30 x 42 cm, een hoogte van maximaal 15 cm en niet zwaarder wegen dan 5 kg.

Voor het lasermarkeren mag het eigendom een maximaal formaat hebben van 72 x 43 cm, een hoogte van maximaal 20 cm en niet zwaarder wegen dan 10 kg.

Welke soorten asset tags zijn er?

Er zijn in de basis drie soorten asset tags: standaard asset tags, fraudewerende asset tags, graveertags. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om de eigendommen direct te markeren. Meer informatie over deze materialen kunt u vinden bij de ‘Hoe werkt het’-pagina.

Als er specifieke vragen zijn over de materialen en/of toepassing adviseren wij contact op te nemen zodat wij een passend advies kunnen geven.

Welke informatie moet ik op mijn asset tag plaatsen?

Voor deze vraag kunt u het beste contact met ons opnemen omdat dit zeer afhankelijk is van de specifieke situatie en wensen.

Het meest algemene antwoord zou zijn: alle informatie zijn die een directe meerwaarde heeft voor het snel identificeren van het eigendom en de eigenaar.

Zo is een logo ideaal voor een snelle herkenning en een asset nummer handig voor een snelle identificatie.

Kan het nummer in de barcode afwijken van het leesbare nummer?

Ja, soms geven wij zelfs het advies om dit anders te laten zijn. Als een asset tag nummer bijvoorbeeld begint met de eerste 3 letters van het bedrijf heeft dit veelal geen meerwaarde voor de asset database en zorgen deze letters enkel voor een minder stabiele barcode.