Uw selectie
Geen filters geselecteerd
externalId=idbeheer-Veelgestelde-vragen-2.2.1.1.1&filter[active]=1
Welke eigendommen kan ik direct laten markeren?

Allereerst dient het te markeren oppervlak vlak te zijn. Verder is het afhankelijk van de techniek die gebruikt wordt.

Voor het full-color markeren mag het eigendom een maximaal formaat hebben van 30 x 42 cm, een hoogte van maximaal 15 cm en niet zwaarder wegen dan 5 kg.

Voor het lasermarkeren mag het eigendom een maximaal formaat hebben van 72 x 43 cm, een hoogte van maximaal 20 cm en niet zwaarder wegen dan 10 kg.

Welke type barcodes kan IDbeheer maken?

Wij kunnen vrijwel alle barcodes voor u maken. 1D barcodes (streepjescode) zijn veel gebruikt met met vrijwel alle scanners te lezen. Standaard adviseren wij CODE128 doordat deze letters, cijfers en leestekens accepteert en de barcode relatief klein blijft.

EAN-barcodes raden wij af deze zijn ontwikkeld voor de retail en hebben niet een specifiek voordeel voor asset tagging.

Kan het nummer in de barcode afwijken van het leesbare nummer?

Ja, soms geven wij zelfs het advies om dit anders te laten zijn. Als een asset tag nummer bijvoorbeeld begint met de eerste 3 letters van het bedrijf heeft dit veelal geen meerwaarde voor de asset database en zorgen deze letters enkel voor een minder stabiele barcode.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn asset tags in huis heb?

De productietijd van de asset tags bedraagt standaard 5 werkdagen, het versturen kost 1 werkdag. Na 6 werkdagen heeft u de asset tags in huis. Wilt u een spoedlevering aanvragen? Neem dan contact op zodat we de mogelijkheden voor een snellere levering kunnen bespreken.

Zijn er asset tags die niet te verwijderen zijn?

Nee. Simpel gezegd, alles wat ergens opgeplakt kan worden kan er ook weer af.

Hoe kan ik een aanvraag doen met meerdere startnummers of voor verschillende series?

Wanneer u bijvoorbeeld letters gebruikt voor verschillende type apparaten (zoals LT voor laptop en TB voor tablet) kunt u dit aangeven bij de opmerkingen. Geef dan ook aan hoeveel u per serie nodig heeft.

Probeer wel voor ieder type apparaat evenveel letters te gebruiken.

Kan ik ook asset tags bestellen zonder nummering?

Uiteraard mag u ook asset tags bestellen zonder dat deze genummerd zijn.

Kan ik voorbeelden krijgen van de verschillende materialen?

Ja, u kunt bij IDbeheer een gratis proefset aanvragen.

De proefset die wij u toesturen bevat van alle materialen voorbeelden. De sample stroken zijn voorzien van wat verschillende voorbeeld prints, maten en vormen.

Welke soorten asset tags zijn er?

Er zijn in de basis drie soorten asset tags: standaard asset tags, fraudewerende asset tags, graveertags. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om de eigendommen direct te markeren. Meer informatie over deze materialen kunt u vinden bij de ‘Hoe werkt het’-pagina.

Als er specifieke vragen zijn over de materialen en/of toepassing adviseren wij contact op te nemen zodat wij een passend advies kunnen geven.

Wat moet ik doen om mijn huidige design aan te laten passen?

Is het logo veranderd, of moeten er andere gegevens gewijzigd worden? Neem dan contact op per mail of telefoon zodat we de wijzigingen kunnen bespreken en op basis hiervan een nieuw design kunnen voorstellen.

Wanneer kan ik een offerte verwachten?

Wij proberen de offerte-aanvragen altijd direct te verwerken. We streven ernaar om binnen één werkdag een offerte aan te leveren.

Hoe weet ik op welk nummer ik gebleven ben?

Het aantal en het startnummer kunt u altijd terugvinden op de factuur en op de pakbon. Daarnaast bewaren wij deze gegevens zodat ook wij dit altijd terug kunnen zien. Zo voorkomen we dubbelnummers in uw asset database.

Welke informatie moet ik op mijn asset tag plaatsen?

Voor deze vraag kunt u het beste contact met ons opnemen omdat dit zeer afhankelijk is van de specifieke situatie en wensen.

Het meest algemene antwoord zou zijn: alle informatie zijn die een directe meerwaarde heeft voor het snel identificeren van het eigendom en de eigenaar.

Zo is een logo ideaal voor een snelle herkenning en een asset nummer handig voor een snelle identificatie.

Hoe dien ik mijn devices voor het direct markeren aan te leveren?

Dit hangt van het soort apparaat af, deze zaken bespreken wij veelal in het offertetraject. Een deel van de kosten voor dit traject zijn afhankelijk van de tijd die het uit- en inpakken kost.

Hoe moet ik een database aanleveren?

Specificeer de variabele namen in de bovenste cellen en voer alle data eronder in de juist kolom in.

Elke keer wanneer u een nieuwe database aanlevert voor een bestaand label dient u wel hetzelfde format aan te houden.

Wat is het minimale aantal asset tags dat ik moet bestellen?

Door het productieproces zijn kleinere aantallen dan 100 niet rendabel. In het geval van relatief grote maten kan dit soms iets afwijken dus vraag gerust naar de mogelijkheden.

Worden mijn label designs bewaard?

Alle labels die u bij ons heeft besteld worden minimaal 3 jaar na uw laatste bestelling bewaard. (tenzij anders besproken)

Kan ik IDbeheer om hulp vragen voor het maken van een design voor mijn asset tags?
Graag zelfs, onze designer houdt ervan om mooie asset tags te maken en staat geheel kosteloos tot uw beschikking.
Wat zijn asset tags? (2 mogelijke antwoorden)

Asset tags worden ook wel eens eigendomsetiketten genoemd en worden op apparaten en andere bedrijfseigendommen geplaatst.

Een asset tag wordt vaak geplaatst voor het snel identificeren van het eigendom. Zo weet de IT-supportmedewerker snel om werk apparaat het gaat en kan zo ook het apparaat op afstand overnemen. Ook kan het asset nummer helpen bij het snel achterhalen van zaken als garantie, geschiedenis of herkomst.

Soms worden asset tags ook enkel gebruikt om aan te geven dat het een eigendom van het bedrijf is.

Staat uw vraag er niet tussen?

Gebruik dan ons contactformulier om de vraag alsnog te vragen.